top of page

Aika lähestyy...

Emme nuolaise ennen kuin tipahtaa, mutta nyt voisi jo iloita että kohta tapahtuu!

Viime viikolla selvisi että Itä-Uusimaalainen LEADER-ryhmä Silmu ry. Järjestää kaksi projektia jotka ovat perustana toiminnalle Perinnekeskus Kuggomissa, ”Traditionscentrum-Perinnekeskus Kuggom” sekä ”Byggnadsvårdscentrum- Perinnerakentamiskeskus Kuggom”.

Käytännössä tämä tarkoittaa että, kiitos saamamme tuen Silmu ry:ltä, Perinnekeskus Kuggomissa saamme työrauhan vähintään 15 kuukaudeksi. Toisin sanoen, saamme tukirahoilla katettua kahden projektiosaajan sekä yhden osa-aikaisen assistentin enimmät palkkakulut sekä lisäksi option projektituen pidentämiseksi, käytännön osoittaman tarpeen mukaan.

Rahassa puhutaan lähes 120 000€ joka maksetaan selontekoa vastaan. Projektien on vielä läpikäytävä laillisuusharkinta ELY-keskuksessa. Rahoituksen saamisen esteenä voi ainoastaan olla lailliset perusteet projektien toteuttamisen estämiseksi ja sehän tarkoittaisi sitä että mikäli tämä ei mene läpi, olemme syyllistyneet johonkin laittomaan toimintaan!? :)

Tämän ilouutisen lisäksi voimme myös kertoa että olemme neuvotelleet koulutuksista yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa. He ovat saaneet tutkinto-oikeuden ruotsinkieliseen artesaanin ammattitutkintoon, pitkälti kiitos mahdollisuudesta yhteistyöstä meidän kanssamme, ja viime perjantaina he kertoivat priorisoivansa yhteistyötämme suunnittelussaan myös tulevina vuosina. Omat haasteensa tähän tuo sopivien koulutusten valinta, mikä tietysti vie vie aikaa.

Tässä kuussa odotamme saavamme päätöksen tulevan vuoden toimintatuesta SFV:ltä (Svenska Folkskolans Vänner). Muutama viikko sitten käymämme neuvottelut eivät anna aihetta epäilyyn että hyvä yhteistyömme ei voisi jatkua.

Nyt alkaa tuntua siltä että voimme jo hiukan miettiä nenäämme pidemmälle.

Näillä sanoin haluan kannustaa erinäisiä toimijoita sekä yksittäisiä henkilöitä miettimään onko jotain tiettyä toimintaa jonka toivoisitte toteutuvan Kuggomissa.

On erittäin tervetullutta jos sinulla joka tätä luet on jokin ajatus mutta kaipaat vaikka toimitilaa, kannustusta tai tukea ideallesi. On taas aika anoa stipendejä SKF:iltä..

Mikäli sinulla on idea, voit myös aloittaa klikkaamalla osoitteeseen www.fyrk.fi.


bottom of page